Yapay Zeka Dönüşümünüzü Hızlandırmak için Verilerinizi Yönetin

Bilim kurgunun artık bir hayal gücü meselesi olmadığı o noktadayız ! Sadece birkaç yıl önce akıllı telefonların bile hayatımızın bu denli vazgeçilmez bir parçası olabileceğine inanmak güçtü. Gelecek beklediğimizden daha erken gelmiş olabilir.

Yapay Zeka (AI) uygulamaları üretim, ulaşım, eğlence sektörü, tarım, finans ve kamu güvenliği gibi günlük hayatımızın birçok alanına hızla yayılmıştır. Örneğin, yapay zeka destekli kameralar herhangi bir ihlali anında tespit edebildiğinden trafik kurallarını ihlal etme olasılığımız daha düşük. Yakın gelecekte yapay zeka destekli hizmetlere büyük ölçüde güveneceğimiz çok açık.

Önde gelen iş adamlarının %85’i, yapay zeka dönüşümünün günümüz iş dünyasında stratejik bir yetkinlik olduğunu belirtiyor. İşletmeleri yapay zeka ile güçlendirmeye yönelik devasa bir talep olsa da, yalnızca çok az sayıda kuruluş, dönüşümlerini hızlandırmak için yeterli veriye sahip.

Yapay Zeka, temel olarak bir makinenin çevresini algılama ve görevine göre insan benzeri karar verme ve insan müdahalesi olmadan tepki verme yeteneğidir. Nasıl ki bizler benzer deneyimlerin sonuçlarını karşılaştırarak öğreniyorsak, yapay zeka da aynı insanlar gibi tekrarlayan veri kümeleri tarafından oluşturulan deneyimlerden öğrenmek üzere eğitilir.
Veri, makine öğreniminin yakıtıdır, bir sistemi eğittiğiniz verilerin kalitesi ne kadar iyi olursa,  projenin sonucu da o kadar iyi olur.

Büyük ve iyi organize edilmiş veri kümelerine duyulan ihtiyaç nedeniyle, bir yapay zeka projesi tak ve çalıştır makinesi olarak görülmemelidir, bu oldukça uzun vadeli bir zorluktur. Donanım teknolojisinin gelişmesi, daha düşük maliyetlerle daha yüksek işlem gücü sağlarken, bir makinenin daha hızlı öğrenmesini sağlamak, süreçten istenen sonuçları elde etmek anlamına gelmez. Yapay zeka dönüşümünüze başlamadan önce, başarının anahtarının veri yönetimi stratejiniz olduğunu unutmamalısınız.

CLIMS ®, verilerin kalitesini sağlamak için iyi tanımlanmış veri politikalarına ve standartlarına sahip güçlü bir veri yönetişim aracıdır. CLIMS ® kullanarak, yapay zeka dönüşümünüz sırasında büyük veri toplamak, temizlemek, düzenlemek ve entegre etmek için harcanan zamanın büyük maliyetini azaltacaksınız. Adli bir laboratuvarda işlenen veri hacmi düşünüldüğünde, veri yönetişimi kesinlikle sonradan düzeltilebilecek bir şey değildir. Bir adım öne geçin ve üretkenliğinizi artırmak ve yapay zeka dönüşümünüzü hızlandırmak için akıllı veri yönetimi stratejiniz üzerinde çalışmaya başlayın.